Ruta circular al Puigmal

Des del Coll de les Barraques, i tornada per la Baga de les Clotes, Font de l’Home Mort i de nou fins al Coll de les Barraques.

Bona ruta circular al Puigmal d’uns 16 km. Potser menys habitual que altres rutes més típiques. En aquest cas comencem des del Collet de les Barraques seguint la pista i les indicacions cap el Puigmal. Paral·lels al filat i en pujada constant arribem al Pas dels Lladres, límit amb França. Continuem per la pista fins el darrer tram empedrat, en el que arribem al Puigmal.

La tornada la fem agafant el camí cap a Fontalba, però aproximadament a 1 km des de que hem baixat del cim, girem cap a l’Oest i comencem a baixar per la Baga de les Clotes. S’ha de dir que el camí no està gaire clar, tot i que hi han algunes fites. Es una baixada fins el riu de les Clotes és algo incòmoda, però sense pèrdua. La ruta a wikiloc us pot ajudar a anar més tranquils. Seguim fins a la Font de l’Home Mort. Des d’allà pel GR-11, ja en el tram final de l’excursió fins al Collet de les Barraques. Una bona excursió al Puigmal, amb una bona panoràmica del camí de pujada i una nova variant en el descens. Excursió feta el 12 d’agost del 2024.

Adjunto àlbum de fotos i ruta a wikiloc.

Powered by Wikiloc

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.